15 Ağustos 2015 Cumartesi

FINDIKLI KURABİYE

Fındık severler ve kurabiye canavarları

Malzemeler
  • -1 paket margarin(ben biraz eksik koyup kalanını tereyağı ile tamamlıyorum) 
  • -2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
  •  -4 yemek kaşığı şeker 
  • -1 paket kabartma tozu -alabildiği kadar un 
Üzeri için;
  • -1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık 
  • -2 yumurtanın akı 
Yapılışı,
  • -İlk olarak margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz. 
  • -Elde ettiğimiz hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  • Daha sonra hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındığa buluyoruz. 
  • -Kurabiyelerimizi yağlanmış tepsiye dizip, 
  • 160 derecede yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder